Bez obalu
Facebook El Bio

Recepty

El Bio - Recepty
« Předchozí 1 2 Další »

OBNOVA ZÁKLADU - posilující polévka

Obnova základu je bylinná směs pro posilující polévku po vyčerpávajících onemocněních nebo po porodu. Už ve starověké Číně šla samotná léčba ruku v ruce s dietetikou a prevencí. Lidé žili, jedli a chovali se tak, aby to bylo v co nejmenším rozporu s přírodními vlivy, které je obklopovaly. Když už nějaké onemocnění, které je vyčerpalo, prodělali, snažili se o to, aby se jejich „síla“ co nejlépe a nejrychleji zregenerovala.… Celý text >>

Krémová dýňová polévka

Ingredience: 1 střední dýně cca 1kg (můžete zkusit dýni hokaido, butternut i jiné) sezamový nebo olivový olej 1 střední cibulka špetka mlétého muškátového oříšku 1L zeleninového vývaru (Wurzel) umeocet nebo jablečný ocet shoyu sojová omáčka, špetka mořské soli, čerstvě mletý pepř Příprava: Dýni omyjeme, rozkrojíme na dvě části, odstraníme vydlabáním semena a nakrájíme na větší kusy. Slupku čerstvé dýně nemusíte… Celý text >>

Domácí Nanuky

Osvědčený recept na domácí nanuky co děti milují.  Ingredience: 1 hrnek kokosového mléka 1 zralý banán (můžete použít i předem namočené rozmixované datle) 1 hrnek lesních plodů - borůvky, maliny, jahody    Postup:Všechny ingredience rozmixujeme v mixéru a hladkého krému. Naplňte formičky na nanuky nebo kelímky od jogurtů, zkrátka co najdete...Dejte do mrazáku a nechte lehce zmrazit. Po chvíly zapíchejte do napůl… Celý text >>

Carpaccio z červené řepy

Od famáře máme v sezóně každý týden čerstvé salátové červené řepy. Jsou perfektní jak za čerstva, tak lehce povařené. Zakoupíte je u nás ve svazečcích každou středu. Jestli hledáte zalíbení v červené řepě a stále se vám nedaří najít tu správnou kombinaci, jak by vám chutnala, je "carpaccio" jedna z velmi úspěšných možností.    Ingredience: (pro 4 osoby) 1 svazek červené řepy salátové lístky rukoly hobliny parmezánu nebo… Celý text >>

Hovězí líčka na červeném víně

Musím se s vámi podělit o recept na hovězí líčka, který jsme dnes vyzkoušeli u nás doma. Je to naprosto vynikající. Bio hovězí líčka od Bioparku máme od dubna v našem sortimentu, tak neváhejte a vyzkoušejte.  Ingredience: 500gr bio hovězích líček 1ks větší cibule, 1ks mrkev, 1ks kořenové petržele, kousek celeru 1l silného hovězího vývaru 400ml kvalitního červeného vína 2ks bobkového listu, 1 pol. lžíce tymiánu, špetka… Celý text >>

Krémová chřestová polévka

Ingredience (pro 4 osoby): 1kg bílého chřestu 1l kuřecího vývaru 1 menší brambora 2 cibule šalotky 1lžíce másla Ghí 1dcl smetany sůl, cukr, pepř, citrónová šťáva   Příprava: Chřest celý oloupeme, odlomíme dřevnaté konce, které nezpracováváme. Na másle necháme zpěnit nakrájenou šalotku, přidáme nakrájený chřest a krátce orestujeme. Zalijeme kuřecím vývarem, přídáme lžičku soli, lžičku cukru, pár kapek citrónové šťávy… Celý text >>

Miso polévka s mořskou řasou

Ingredience (2 porce): 0,5l vody 1,5 polévkové lžíce rýžové miso pasty hrst mořských řas Arame hrst houbiček šitaké 100g tofu natural 1 lžička sojové omáčky tamari Příprava: Do hrnce dáme půl litru studené vody, ve které předem namočíme řasy a houby na cca 10min. Rozmočené houby a řasy nakrájíme na malé kousky, pár minut povaříme, poté přidáme na drobno nakrájené tofu. Na závěr přidáme miso pastu a omáčku… Celý text >>


« Předchozí 1 2 Další »