Výživové poradenství
Facebook El Bio

Recepty

El Bio - Recepty
« Předchozí 1 2 Další »

JABLKA od Bio Verich

Máme čerstvou dodávku bio jablek od Bio Verich z Turnova... Jsou krásná a šťavnatá. Odrůdy Rajka a Topaz. Pan Verich je velký sympaťák, sklízí nejen jablka, ale také nejedno ocenění za svou produkci. Neváhejte s nákupem, jeho sklady jsou beznadějně vyprodané a další dodávku už nemáme šanci získat. :-)   Celý text >>

Vlašské ořechy

Čerstvá sklizeň VLAŠSKÝCH OŘECHŮ od farmáře ze Středních Čech právě dorazila. Neváhejte a přijďte nakoupit. Ideálně do vlastních obalů. Cena 350,- Kč/kg     Celý text >>

Krupicová halva

Ingredience:  250g pšeničné nebo špaldové krupice 120g másla nebo ghí kokos, skořice, kardamon, rozinky, mandle, cukr nebo sirup dle chuti čerstvé ovoce dle chuti (hrozno, meruňky, broskve, švestky...) Příprava:  Krupičku osmahneme na tuku (musí být tolik tuku, aby se vytvářely hrudky jako na drobenku) dozlatova, přidáme skořici, zalijeme mlékem zředěným s vodou, cukr nebo sirup ( na jeden díl krupice, tři díly tekutiny… Celý text >>

JARNÍ KLÍČENÍ

Klíčky a výhonky jsou skutečným výživovým pokladem. Obsahují velké množství vitaminů, minerálů a enzymů. Rostlinné klíčky představují jednoduchý a levný způsob, jak obohatit stravu o „zelené vitaminy“.   Klíčící semínko - továrna na výrobu živin Při procesu klíčení začnou v semenech probíhat metabolické děje, které mají poskytnout dostatek živin rostoucímu rostlinnému organizmu. Aktivují se v nich enzymy a až… Celý text >>

OBNOVA ZÁKLADU - posilující polévka

Obnova základu je bylinná směs pro posilující polévku po vyčerpávajících onemocněních nebo po porodu. Už ve starověké Číně šla samotná léčba ruku v ruce s dietetikou a prevencí. Lidé žili, jedli a chovali se tak, aby to bylo v co nejmenším rozporu s přírodními vlivy, které je obklopovaly. Když už nějaké onemocnění, které je vyčerpalo, prodělali, snažili se o to, aby se jejich „síla“ co nejlépe a nejrychleji zregenerovala.… Celý text >>

Krémová dýňová polévka

Ingredience: 1 střední dýně cca 1kg (můžete zkusit dýni hokaido, butternut i jiné) sezamový nebo olivový olej 1 střední cibulka špetka mlétého muškátového oříšku 1L zeleninového vývaru (Wurzel) umeocet nebo jablečný ocet shoyu sojová omáčka, špetka mořské soli, čerstvě mletý pepř Příprava: Dýni omyjeme, rozkrojíme na dvě části, odstraníme vydlabáním semena a nakrájíme na větší kusy. Slupku čerstvé dýně nemusíte… Celý text >>

Domácí CUC NA ŠPEJLI

Je léto, vedro jak má být a tady je recept na domácí nanuky pro osvěžení.  Ingredience: 1 hrnek kokosového mléka plnotučného 1 zralý banán 1 hrnek lesních plodů - borůvky, maliny, jahody  1/2 hrnku čerstvého špenátu (pokud chcete, jinak přidejte ještě půl hrnku lesních plodů) Postup:Všechny ingredience rozmixujeme v mixéru a hladkého krému. Naplňte formičky na nanuky nebo kelímky od jogurtů, zkrátka co najdete...Dejte… Celý text >>


« Předchozí 1 2 Další »