Výživové poradenství
Facebook El Bio

Krémová dýňová polévka

Krémová dýňová polévka

Ingredience:

1 střední dýně cca 1kg
(můžete zkusit dýni hokaido, butternut i jiné)

sezamový nebo olivový olej

1 střední cibulka

špetka mlétého muškátového oříšku

1L zeleninového vývaru (Wurzel)

umeocet nebo jablečný ocet

shoyu sojová omáčka, špetka mořské soli, čerstvě mletý pepř

Příprava:

Dýni omyjeme, rozkrojíme na dvě části, odstraníme vydlabáním semena a nakrájíme na větší kusy. Slupku čerstvé dýně nemusíte loupat (okrajovat).

Na oleji zpěníme cibulku, přidáme dýní, společně orestujeme a přelijeme zeleninovým vývarem. Uvedeme do varu a dusíme až do změknutí dýně cca 20min.

Rozmixujeme na hladký krém, dochutíme špetkou muškátového oříšku, umeoctem (1-2 lžičky) a přírodní sojovou omáčkou.

Máte-li rádi krémovou chuť, přidáme navrch lžičku smetany a ozdobíme například opraženým černým sezamem. 




JABLKA od Bio Verich

Máme čerstvou dodávku bio jablek od Bio Verich z Turnova... Jsou krásná a šťavnatá. Odrůdy Rajka a Topaz. Pan Verich je velký sympaťák, sklízí nejen jablka, ale také nejedno ocenění za svou produkci. Neváhejte s nákupem, jeho sklady jsou beznadějně vyprodané a další dodávku už nemáme šanci získat. :-)   Celý text >>

Vlašské ořechy

Čerstvá sklizeň VLAŠSKÝCH OŘECHŮ od farmáře ze Středních Čech právě dorazila. Neváhejte a přijďte nakoupit. Ideálně do vlastních obalů. Cena 350,- Kč/kg     Celý text >>

Krupicová halva

Ingredience:  250g pšeničné nebo špaldové krupice 120g másla nebo ghí kokos, skořice, kardamon, rozinky, mandle, cukr nebo sirup dle chuti čerstvé ovoce dle chuti (hrozno, meruňky, broskve, švestky...) Příprava:  Krupičku osmahneme na tuku (musí být tolik tuku, aby se vytvářely hrudky jako na drobenku) dozlatova, přidáme skořici, zalijeme mlékem zředěným s vodou, cukr nebo sirup ( na jeden díl krupice, tři díly tekutiny… Celý text >>