Výživové poradenství
Facebook El Bio

Hovězí líčka na červeném víně

Hovězí líčka na červeném víně

Musím se s vámi podělit o recept na hovězí líčka, který jsme dnes vyzkoušeli u nás doma. Je to naprosto vynikající. Bio hovězí líčka od Bioparku máme od dubna v našem sortimentu, tak neváhejte a vyzkoušejte. 

Ingredience:

500gr bio hovězích líček

1ks větší cibule, 1ks mrkev, 1ks kořenové petržele, kousek celeru

1l silného hovězího vývaru

400ml kvalitního červeného vína

2ks bobkového listu, 1 pol. lžíce tymiánu, špetka kmínu, sůl a pepř

rostlinný olej a 1 lžíce másla

nastrouhaná mrkev, kořenová petržel a celer na ozdobu

 

Příprava:

V tlakovém hrnci rozpálíme olej s máslem, vložíme maso vcelku a po obou stranách zprudka opečeme, aby se zatáhlo a konce byly opečené do hněda. Maso vyndáme a na výpek dáme osmahnout téměř do hněda nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu na kostičky a opět osmahneme. Vložíme zpět líčka do hrnce, přidáme sůl, pepř, bobkový list, tymián a kmín a osmahneme vše dohromady. Poté vše zalijeme vývarem a vínem tak, aby bylo maso téměř celé ponořené. Zavřeme tlakový hrnec a vaříme cca 1 hodinu na mírném plameni.

Doporučujeme po hodině hrnec otevřít a zkontrolovat, zda je maso dostatečně měkké, aby se jako dortík rozpadalo. Pokud je třeba, maso ještě dovaříme. Vyjmeme maso a bobkový list, vývar se zeleninou rozmixujeme ponorným mixérem a ještě chvílku necháme zredukovat na mírném plameni. Na závěr před koncem varu přidáme trochu másla pro zjemnění chuti. Líčka necháme v připravené omáčce ještě prohřát.

Podáváme se smetanovou bramborovou kaší a na talíři bohatě ozdobíme na másle osmaženou, nastrouhanou kořenovou zeleninou.

Budete si mlaskat. :-)




JABLKA od Bio Verich

Máme čerstvou dodávku bio jablek od Bio Verich z Turnova... Jsou krásná a šťavnatá. Odrůdy Rajka a Topaz. Pan Verich je velký sympaťák, sklízí nejen jablka, ale také nejedno ocenění za svou produkci. Neváhejte s nákupem, jeho sklady jsou beznadějně vyprodané a další dodávku už nemáme šanci získat. :-)   Celý text >>

Vlašské ořechy

Čerstvá sklizeň VLAŠSKÝCH OŘECHŮ od farmáře ze Středních Čech právě dorazila. Neváhejte a přijďte nakoupit. Ideálně do vlastních obalů. Cena 350,- Kč/kg     Celý text >>

Krupicová halva

Ingredience:  250g pšeničné nebo špaldové krupice 120g másla nebo ghí kokos, skořice, kardamon, rozinky, mandle, cukr nebo sirup dle chuti čerstvé ovoce dle chuti (hrozno, meruňky, broskve, švestky...) Příprava:  Krupičku osmahneme na tuku (musí být tolik tuku, aby se vytvářely hrudky jako na drobenku) dozlatova, přidáme skořici, zalijeme mlékem zředěným s vodou, cukr nebo sirup ( na jeden díl krupice, tři díly tekutiny… Celý text >>