Výživové poradenství
Facebook El Bio

Krémová chřestová polévka

Krémová chřestová polévka

Ingredience (pro 4 osoby):

1kg bílého chřestu

1l kuřecího vývaru

1 menší brambora

2 cibule šalotky

1lžíce másla Ghí

1dcl smetany

sůl, cukr, pepř, citrónová šťáva

 

Příprava:

Chřest celý oloupeme, odlomíme dřevnaté konce, které nezpracováváme. Na másle necháme zpěnit nakrájenou šalotku, přidáme nakrájený chřest a krátce orestujeme. Zalijeme kuřecím vývarem, přídáme lžičku soli, lžičku cukru, pár kapek citrónové šťávy a oloupanou bramboru a vaříme do změknutí chřestu cca 15 min. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem na hladký krém. Několik špiček chřestu si můžeme nechat vcelku na ozdobu. Do krému přidáme asi 1 dcl smetany, krátce povaříme a můžeme podávat. V misce nebo talíři ozdobíme čerstvě namletým pepřem a špičkami. Podávám s rozpečeným pečivem.




JABLKA od Bio Verich

Máme čerstvou dodávku bio jablek od Bio Verich z Turnova... Jsou krásná a šťavnatá. Odrůdy Rajka a Topaz. Pan Verich je velký sympaťák, sklízí nejen jablka, ale také nejedno ocenění za svou produkci. Neváhejte s nákupem, jeho sklady jsou beznadějně vyprodané a další dodávku už nemáme šanci získat. :-)   Celý text >>

Vlašské ořechy

Čerstvá sklizeň VLAŠSKÝCH OŘECHŮ od farmáře ze Středních Čech právě dorazila. Neváhejte a přijďte nakoupit. Ideálně do vlastních obalů. Cena 350,- Kč/kg     Celý text >>

Krupicová halva

Ingredience:  250g pšeničné nebo špaldové krupice 120g másla nebo ghí kokos, skořice, kardamon, rozinky, mandle, cukr nebo sirup dle chuti čerstvé ovoce dle chuti (hrozno, meruňky, broskve, švestky...) Příprava:  Krupičku osmahneme na tuku (musí být tolik tuku, aby se vytvářely hrudky jako na drobenku) dozlatova, přidáme skořici, zalijeme mlékem zředěným s vodou, cukr nebo sirup ( na jeden díl krupice, tři díly tekutiny… Celý text >>