Výživové poradenství
Facebook El Bio

Carpaccio z červené řepy

Carpaccio z červené řepy

Od famáře máme v sezóně každý týden čerstvé salátové červené řepy. Jsou perfektní jak za čerstva, tak lehce povařené. Zakoupíte je u nás ve svazečcích každou středu.

Jestli hledáte zalíbení v červené řepě a stále se vám nedaří najít tu správnou kombinaci, jak by vám chutnala, je "carpaccio" jedna z velmi úspěšných možností. 

 

Ingredience: (pro 4 osoby)

1 svazek červené řepy salátové

lístky rukoly

hobliny parmezánu nebo kozího sýra

olivový olej, balsamikový ocet

sůl, pepř

slunečnicová semínka, sojová omáčka shoyu

 

Příprava:

Řepu omyjeme, (odřízneme listy, které můžeme použít do čerstvého salátu) a bulvy povaříme cca 10 minut. Necháme lehce schladnout, oloupeme slupku a nakrájíme na co nejtenčí plátky.

Plátky poklademe na talíř (1-2 řepy na osobu), osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a balsamikovým octem, navrch nasypeme lístky čerstvé rukoly a hobliny parmezánu nebo kozího sýra.

Na suché pánvi necháme zahřát slunečnicová semínka až lehce chytí barvu a za tepla pokapeme sojovou omáčkou shoyu. Ta se okamžitě zpění a vypaří a semínka krásně ochutí. Opražená semínka ihned nasypeme na připravené carpaccio. Pokud vám nějaká zbydou, bude to bezva mlsání na večer. 

Nechte si chutnat. 




JABLKA od Bio Verich

Máme čerstvou dodávku bio jablek od Bio Verich z Turnova... Jsou krásná a šťavnatá. Odrůdy Rajka a Topaz. Pan Verich je velký sympaťák, sklízí nejen jablka, ale také nejedno ocenění za svou produkci. Neváhejte s nákupem, jeho sklady jsou beznadějně vyprodané a další dodávku už nemáme šanci získat. :-)   Celý text >>

Vlašské ořechy

Čerstvé české vlašské ořechy 350,-/kg   Celý text >>

Krupicová halva

Ingredience:  250g pšeničné nebo špaldové krupice 120g másla nebo ghí kokos, skořice, kardamon, rozinky, mandle, cukr nebo sirup dle chuti čerstvé ovoce dle chuti (hrozno, meruňky, broskve, švestky...) Příprava:  Krupičku osmahneme na tuku (musí být tolik tuku, aby se vytvářely hrudky jako na drobenku) dozlatova, přidáme skořici, zalijeme mlékem zředěným s vodou, cukr nebo sirup ( na jeden díl krupice, tři díly tekutiny… Celý text >>